faktycznie z przodu brak, myślę że warto takie załozyć tez na przód, zawsze to ochroni śrube od piasty od ewentualnego syfu. Może ma ktoś nr katalogowy z etki tych diekielków??? to prosiłbym bardzo o podanie.
Po czym poznać, że klima działa
Zwiń
X
-
Po czym poznać, że klima działa
..no właśnie. Jak rozpoznać, że klima działa (Climatik). Zalecane jest używanie klimy od czasu do czasu zwłaszcza w okresie kiedy jej działanie nie jest nam potrzebne. Zdaje się, że układ zaczyna pracować w temperaturach powyżej +5st. Mam zazwyczaj włączony przycisk A/C ale zapewne w niskich temperaturach układ nie działa. Dzisiaj rano było +3,5st. i według mnie układ zadziałał bo niskie obroty były w granicach 900 podczas gdy normalnie mam 700 i właśnie włączając A/C wzrosły czyli prawdopodobnie klima zaczęła pracować. Wydaje mi się, że poniżej najniższej temperatury układ nie powinien dać się włączyć tak jak w przypadku wentylatora na 0 ..a jednak przycisk się zapala.
-
-
Zamieszczone przez mizerdnp jeśli masz zaparowane szyby po uruchomieniu się klimy zaparowanie schodzi w błyskawicznym tempie
Komentarz
-
-
bez klimy na zimnym silniku masakrycznie długo schodzi - zwłaszcza jak jest wilgotno albo pada deszcz, a przy włączonej klimie szybciurkiem znika
pozatym na jałowym biegu widać jak w chwili załączenia spręzarki obroty siadaja i po sekundzie wzrastaja,
jesli masz kompa to widac że zuzycie paliwa chwilowe wzrasta - najlepiej na biegu jałowym
pozdro
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez zbigniew147bez klimy na zimnym silniku masakrycznie długo schodzi - zwłaszcza jak jest wilgotno albo pada deszcz, a przy włączonej klimie szybciurkiem znika
pozatym na jałowym biegu widać jak w chwili załączenia spręzarki obroty siadaja i po sekundzie wzrastaja,
jesli masz kompa to widac że zuzycie paliwa chwilowe wzrasta - najlepiej na biegu jałowym
pozdro
Latem klima działa, gdy było ciepło w październiku było czuć wyraźnie chłód.
Nie zauważam jedynie tego szybszego znikania pary wodnej z szyb (szyby przedniej).
Komentarz
-
Komentarz